محمد جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: هیئت ممیزه دانشگاه تهران نسبت به متقلبان علمی که مقالات را بعضا کپی می کنند یا مقاله ای که در مجله ای چاپ شده را در مجله ای دیگر به نام خودشان چاپ می کنند، حساس است و این افراد را از گرفتن ترفیع و پایه های سالانه محروم می کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اضافه کرد: اخلاق حرفه ای حکم می کند که اساتید دانشگاه کاری که به نام خود معرفی می کنند متعلق به خودشان باشد. دوری از تقلب به عنوان یک نکته اخلاقی چیزی نیست که بخواهیم به کسی یاد بدهیم. اگر یک عضو هیئت علمی دچار تقلب علمی شود شأن استادی خود را زیر سئوال می برد.
عضو هیئت رئیسه دانشگاه تهران در مورد شایعه "پایان نامه فروشی" معتقد است: بحثی با عنوان "پایان نامه فروشی" در بسیاری از رشته ها نمی تواند وجود داشته باشد اما مهم این است که باید سیستمهای قوی اطلاعاتی از کلیه رساله های کارشناسی ارشد و دکتری رشته های مختلف وجود داشته باشد تا دانشجوی تحصیلات تکمیلی امکان دسترسی به این بانک اطلاعاتی را داشته باشد تا دچار دوباره کاری در یک موضوع نشود.
محمد جعفری افزود: نظام جامع اطلاعاتی درباره پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران موجود است اما اعضای هیئت علمی دانشگاه کمتر دانشجویان را به سوی استفاده از این نظام جامع اطلاعاتی سوق می دهند و اعضای هیئت علمی در این زمینه مقداری بی حوصلگی می کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه در بیان نمونه ای از تقلب علمی که مشاهده کرده است به مهر گفت: داور یک پایان نامه بودم. مشاهده کردم که نگارنده پایان نامه اقدام به استفاده از 60 درصد موضوعات و مطالب یک فرد دیگر کرده است. این موضوع را به استاد راهنمای وی به طور مکتوب اعلام کردم و با وی برخورد شد.
نظر شما